Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19338 niezalogowanych)
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
oola napisał:
Gamel Fazi napisał:
czytam czytam i widze ze wy dalej dyskutujecie o tym a jak,co,gdzie komu!!!! A najlepiej zeby ktos napisal ze tata Nicoli to pijak a mama sie puszczala wtedy wszystko byloby ok i mogliby co niektorzy napisac a nie mowilem!!!!!
mam propozycje -po co odbierac dzieci rodzicom,dreczyc ich myslami ze mama z tata juz ich niechca bo nic nie robia by je odzyskac,dreczyc adoptowaniem do nowego otoczenia i kultury,skazywac na sprawy sadowe,na mysli do jakiej rodziny trafia i miliony innych udrek,nie lepiej zastrzelic rodzicow i dziecko odeslac do dziadkow? Dlaczego w prawie ktore tak egzekwuje BV nie ma nic o najblizszej rodzinie ktora mogla by ewentualnie przejac opieke nad takim dzieckiem? dlaczego mnie np dziadka (4 letnia wnuczka ) pozbawia sie takiej mozliwosci!!!!????
Prosze przestancie juz mowic ze nigdy nie podniesliscie glosu na dziecko,ze nigdy w zyciu nie dostaly klapsa(nie pisze o biciu!!!!) ze nigdy im nie zaborniliscie wyjscia z domu do kolegow czy kolezanek itd . jestesmy polakami mamy swoja kulture,przestrzegamy tutejszego prawa i obyczajow wiec do ku.....y nedzy niech pozwola nam wychowywac nam nasze dzieci w naszej kulturze i naszym obyczaju!!!

jest w prawie ,ze powinni umiescic dziecko w najblizszej jego rodzinie,ale jest kruczek prawny o Akcie dobrobytu dziecka i umieszczenie w rodzinie zastepczej/norweskiej/

Lovdata Child Welfare (ustawa opieki nad dziecmi) - rozdziale 4 - ale, wola krzywdzic...i to smutne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Fazi, ja sie caly czas nad tym zastanawiam co teraz z nimi bedzie. W Polsce to chyba precedens.
Moze polski sad nie wyda polskich obywateli Norwegii, bo w imie czego? Przeciez nie zabili nikogo.
Ja bardzo tym ludziom wspolczuje.
Szkoda, ze jak powiedzileli a to nie mowia b i c. Duzo by to wyjasnilo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
Hilton napisał:
oola napisał:
Dokument filmu zakonczyl sie radoscia rodziny i dziecka,ze sa znowu razem. Razem,ale w mediach pisano, iz Norweska instyt. wystapila do Sadu w polsce o zwrot dziecka,gdzie rodzice i dziecko dalej sa zagrozeni. Nie ma wiec jeszcze konca w tej sprawie.

Jezeli rzeczywiscie bv zwrocilo sie do sadu w PL, to dlatego ze wedlug ich myskenia dziecko zostalo porwane.
Moze nie trzebabylo tego do mediow przekazywac, tylko niech pan Rutkowski zrobilby robote i juz.
Ja nie slyszalam nigdy, zeby np. zlodziej drogocennego dziela sztuki wypowiadal sie publicznie - sorry ale to mnie rozsmieszylo troche.
Nawet w reportazu Rutkowski mowil, ze mata z dzieckiem ma sie rozplynac, no i co, rozplynela sie? Nie, udzielala wywiadow w polskiej prasie i pozwolila na pokazanie tego reportazu w polskiej tv.
Ta cala sprawa juz poszla w swiat i wychodzi na to ze nie bedzie wesolo.

A ja mysle ze to celowe dzialanie ze strony tej rodziny!!! Wlasnie dlatego zeby sprawa poszla w swiat zeby >Norge przegralo. Czy ktos pomyslal na co sie skazali rodzice Nicoli decydujac sie na taki czyn? przeciez przekraczajac jaka kolwiek granice moga zostac poddani kontroli i aresztowani bo podejrzewam ze sa poszukiwani listami w calej europie juz! tu niechodzi tylko o skatt czi inne sprawy zwiazane z Norwegia to chodzi o cale ich zycie a przedewszystkim Nicoli!!!! czy ona ma do 18 roku zycia ciagle sie bac ze moze na ulicy teraz kolejny detektyw tym razem z Norwegi ja porwie ???? Kurwa!!!!!!!!!!!!

to samo pomyślałam i nawet napisałam nie widząc twojej wypowiedzi ja bym nawet do WATYKANU to doniosła jak by mnie cos takiego spotkało

kriss a peruka z blond loczkami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ooo jak najbardziej,powinno byc mi ladnie,tak skandynawsko
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Kriss czy ja dobrze przeczytałam w tym artykule o bliżniakach że rodzina zastępcza miała problem z dzieckiem autystycznym i rozdzieliła jeszcze dodatkowo braci ja piernicze to oni mają totalne nie równo pod sufitem a bliżniacy może też na wzajem się krzywdzili no masakra
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Ko.....ski/ska dawno dawno temu jak to forum jeszcze raczkowalo pewien pan umiescil tez podobny post o tym jak to BV odebralo mu dzieci -prosze odszukaj jezeli masz ochote a zobaczysz co wtedy pisalem.Bylem doslownie takiego samego zdania jak TY teraz. Snulem domysly,szukalem przyczyn w naszym rodaku itd itd itd!!! przyznaje sie zmienilem zdanie diametralnie ! Zmienilem tylko dlatego ze poczytalem prawo ktore tym rzadzi! Z pozoru super i w godnych rekach naprawde jest idealnym narzedziem do ratowania dzieci z rodzin patologicznych ale w rekach nadgorliwego urzednika daje wladze absolutna i ogranicza prawa rodzica do roli marionetki! To tylko moje odczucia,nie jestem prawnikiem przeciez ale przyklady Nicoli i innych dzieci potwierdzaja albo utwierdzaja mnie w tym moim mysleniu,
Mi osobiscie nie chodzi o Konkretne przypadki a o samo prawo ktore pozwala praktycznie na wszystko. Przypomina mi to domy dla na niby nerwowo chorych z 18 i 19 wieku i prawo, gdzie bardzo czesto umieszczano rowniez niewygodnego sasiada czy wspolnika w interesach albo niepoprawnych politycznie oponentow!Na podstawie diagnozy jednego lekarza(wiedza o chorobach psychicznych i nerwowych byla znikoma wtedy ) czlowiek trafial na dlugie miesiace albo lata w zamkniete miejsca po czym wychodzil bardziej chory niz byl.

chcialbym aby ktos umiescil tutaj wypowiedz Polaka juz doroslego ,ktory doswiadczyl rodziny zastepczej w Norge! To mogloby byc ciekawe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
No i prosze jednak cos sie dzieje.orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/4D9BA803
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Nic sie nie dzieje, przeczytales odpowiedz na te pytania? Mieszkajacy w Norwegii podlegaja prawu norweskiemu bez wzgledu na obywatelstwo - tak odpowiedzial.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
No i prosze jednak cos sie dzieje.orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/4D9BA803

CZEKAMY NA WIĘKSZY ODZEW

nie wyobrażam sobie siebie w tej sytuacji,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Hilton napisał:
Nic sie nie dzieje, przeczytales odpowiedz na te pytania? Mieszkajacy w Norwegii podlegaja prawu norweskiemu bez wzgledu na obywatelstwo - tak odpowiedzial.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok